Zanggroep Vocalis is een koor van inmiddels  44 enthousiaste dames en heren die wekelijks bij elkaar komen  om onder leiding van een vakbekwame dirigente te zingen. De leden komen voornamelijk uit Haaren en omgeving. De groep bestaat op dit moment uit 15 sopranen, 15 alten, 7 tenoren en 6 bassen. Onder leiding van de dirigente, Gerrie van Oirschot, wordt er wekelijks gerepeteerd. De pianiste van Vocalis is Eline van Vroonhoven.

Wij hebben onze beginjaren gebruikt om onze groep op een technisch goed zangniveau te brengen. Terwijl wij ons continue inspannen om deze basis vast te houden, kunnen wij ontspanning en kwaliteit prima combineren.

Op 1 april 2017 bestond ons koor alweer 25 jaar en hebben we ter ere van dit jubileum een 3-tal theaterconcerten met de naam @Home gegeven in cultuurcentrum Tiliander in Oisterwijk. Dit theaterconcert werd geregisseerd door regisseuse Gerda Klievink en was een groot succes met vele positieve recensies. Ook in maart 2024 hebben we olv van opnieuw Gerda Klievink een jubileum- theatershow met de naam ‘Door de wind’ neergezet. Ook dit keer was het een groot succes en zijn we super trots op wat wij als zanggroep met elkaar hebben kunnen bereiken. 

De repetitieavond is op woensdag van 19.45 uur tot 21.45 uur in de aula van bredeschool “De Sprankel” in Haaren (Sportlaantje 8). Iedereen jonger dan 60 jaar is van harte welkom om op deze avond even binnen te lopen en te kijken hoe het er bij ons aan toe gaat. Wel graag even vooraf melden dat je komt luisteren. Wil je meer weten over de repetities en mogelijkheden om lid te worden, neem dan contact met ons op. Zeker tenoren en bassen (mannen dus!) worden van harte uitgenodigd om ons te komen versterken.

Om ons koor te blijven vernieuwen en verjongen hebben we in december 2018 een moderne kerstverhaal met als titel “Als wij niets doen…” opgevoerd in samenwerking met een speciaal voor dit optreden samengesteld projectkoor en twee jonge kinderen. Het projectkoor bestond uit een 8-tal jonge mensen in de leeftijdscategorie van ongeveer 20 tot 30 jaar en de kinderen waren 9 en 10 jaar. We hebben met z’n allen een heel mooi optreden neergezet, met een boodschap voor alle tijden: als wij niets doen, wie dan? We zijn erg trots op het resultaat en helemaal op het feit dat een groot deel van het projectkoor besloten heeft bij ons te blijven zingen. 

Kortom: wij zingen graag! U kunt ons benaderen voor het opluisteren van uw huwelijksviering of andere jubilea. Ook bij een opening of receptie van uw bedrijf, een kerstmarkt of ander evenement kunnen we zorgen voor een muzikale omlijsting.

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe bassen en tenoren! Lijkt het je leuk om te zingen? Samen iets moois neer te zetten en tegelijkertijd plezier te maken? Twijfel dan niet en kom een keer langs op onze repetitieavond!